Milliárdos nyereség a Continentalnál

Az abroncs üzletág jó teljesítményének köszönhetően a várakozást meghaladó eredménnyel zárta a második negyedévet a Magyarországon is jelen lévő Continental.

A németországi központú autóipari beszállító szerdán közölte, hogy az április-júniusi időszakban működési eredménye 5,7 százalékkal 1,3 milliárd euróra emelkedett, árbevétele pedig 1,6 százalékkal 10,2 milliárd euróra nőtt.

A nyereség meghaladja az 1,2 milliárd eurós várakozást, az árbevétel viszont kissé elmarad tőle, a Reuters által megkérdezett elemzők 10,4 milliárd euróra számítottak.    A nettó nyereség 14,3 százalékkal 905 millió euróra emelkedett.

Az első fél évben az árbevétel 6 százalékkal 20 milliárd euróra, a működési eredmény 6 százalékkal 2,3 milliárd euróra, a nettó nyereség pedig 12 százalékkal 1,7 milliárd euróra nőtt.

A Continental csoport egyike a világ legnagyobb autóipari beszállítóinak, a cégcsoport 55 országban több mint 215 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

Magyarországon hat gyárral és egy gumiabroncs kereskedelmi központtal van jelen, a bérelt munkaerővel együtt több mint hétezer embernek ad munkát. Gyártó-, szoftverfejlesztési és kereskedelmi tevékenységet végez Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán, valamint Budaörsön. A Continental 2013 áprilisában stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a magyar kormánnyal.