Okoskesztyűt használnak a skodások

A Škoda intenzíven készül a negyedik ipari forradalomra. A ProGlove ipari okoskesztyűvel a cseh autógyártó a jövő innovatív technológiai megoldásaira fókuszál. A kesztyű alkalmazása megkönnyíti és gyorsítja a Škoda logisztikai részlegén dolgozók munkáját.

 „Napjainkban a logisztika kulcsfontosságú gazdasági és versenyképességi tényező, amely jelentősen hozzájárul egy autógyártó sikereihez” – nyilatkozta Jiří Cee, a cseh márka logisztikai területének vezetője. „Éppen ezért folyamatosan vizsgáljuk azokat a legkorszerűbb technológiai megoldásokat, amelyek támogatják dolgozóink mindennapos munkáját. Az intelligens ProGlove kesztyű hozzájárul a csapatunkban dolgozók gyorsabb, hatékonyabb és hibamentes munkavégzéséhez” – tette hozzá Cee.

A ProGlove egy elektronikus kesztyű, amely beépített szkennerével a logisztikai munka megújítására született.

160822_smart_glove_-_skoda_logistics_is_focusing_on_future_technology__nyio_large

Az intelligens kesztyű legfőbb rendeltetése, hogy a mindennapos munkát egyszerűbbé, gyorsabbá tegye viselője számára. Az eszköz megmutatja például, hogy a megfelelő elem került-e felhasználásra vagy hogy a gyártási folyamat minden lépését pontosan követték-e.

A hagyományos szkennerhez hasonlóan a kesztyű is képes az adatgyűjtésre, de mindezt egyetlen mozdulattal, további eszköz használata nélkül valósítja meg. Ez lehetővé teszi a különböző alkatrészek könnyű és gyors regisztrációját. Ezen kívül a felhasználó számára is lényegesen kényelmesebbé válik a munkafolyamat, hiszen mind az adatgyűjtés, mind az anyagtesztelés természetes kézmozdulathoz kapcsolódik.

Az intelligens kesztyű használatával a kódok vízszintesen és függőlegesen is olvashatóak. Ezután történik a kód megerősítése, amelyre a mutatóujjon található gomb megnyomása nyújt lehetőséget. A kód megerősítése hangjelzéssel vagy vibrációval történik, így biztosítva a helytelen azonosító bevitelét.

A Škoda logisztikai részlege jelenleg több, mint 3 000 dolgozót foglalkoztat. Ők felelnek a márka világszintű logisztikájának tervezéséért és annak sikeres megvalósításáért.