A Rosenberger 3,1 milliárd forintos fejlesztést hajt végre Nyírbátorban

A kormány 858 millió forinttal támogatja a családi tulajdonban lévő német Rosenberger cég 3,1 milliárd forint értékű, zöldmezős, nyírbátori beruházását, az autóipari alkatrészeket gyártó üzemben 400 új munkahely jön létre – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.  A miniszter hangsúlyozta: a beruházás révén Nyírbátor az autóipari beszállítók egyik fellegvára lesz a keleti országrészben.
Peter Rosenberger és Szijjártó Péter
Peter Rosenberger és Szijjártó Péter

A miniszter kiemelte, a Rosenberger cégnél napi rutin a technológiai fejlesztés, a német családi vállalat 7 ezernél is több munkavállalót foglalkoztat világszerte, tavaly árbevételét 15 százalékkal növelte, több mint 800 millió euróra.

pappfrancisco2Papp Francisco, a Rosenberger Magyarország Kft. ügyvezetője elmondta, a versenyképesség megőrzése, javítása érdekében folyamatosan fejlesztenek a vállalatnál, világszínvonalú technológiával, jelentős gépparkkal rendelkeznek.

A cég tájékoztatása szerint a Rosenberger Magyarország Kft. 1998. februárban alakult, jelenlegi székhelye és gyártási helyszíne Jászárokszálláson található. A nyírbátori beruházás során 8 ezer négyzetméter új üzemet építenek, amelyen 6 ezer négyzetméter csarnok, ezer négyzetméter raktár és ezer négyzetméter iroda és szociális helyiség lesz. Gyártósori gépeket, berendezéseket, optikai és digitális mérőeszközöket állítanak munkába.