28 munkahelyet teremtett a VT Metal Székesfehérváron

Székesfehérváron felavatták a VT Metal Kft. új KTL festőüzemét és felületkezelő sorát.

Lepsényi István megemlítette, hogy a Videoton vállalatcsoporthoz tartozó, forgácsolásos fém alkatrészgyártással, szereléssel és felületkezeléssel foglalkozó VT Metal Kft. galván üzletágának fejlesztésére az állam 272 millió forint támogatást nyújtott a nagyvállalati beruházási támogatás keretében. Az összességében 777 millió forintos kapacitásbővítő beruházás 28 új munkahelyet teremtett.
Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az állami támogatásoknál egyre inkább a hatékonyságnövelés, a korszerű technológia alkalmazása a meghatározó szempont, miközben a munkaerőhiány miatt a “létszámnövelést a létszám megtartásra korlátozzák”.

Király Imre a VT Metal Kft. galván üzletág igazgatója arról beszélt, hogy az 520 négyzetméteres új csarnok kétharmadát kitöltő KTL-sor (kataforetikus lakkozás) jelentős mérföldkő a társaság életében, mert bővíti felületkezelési lehetőségeiket, valamint így a potenciális és meglévő vevői elvárásoknak teljes mértékben meg tudnak felelni.

A KTL sor telepítése mellett két ónozó sor, két megmunkáló központ, mérő és vizsgáló műszerek telepítése valósult meg a támogatás segítségével – tette hozzá.

A sajtóanyag szerint a legnagyobb magyar magántulajdonban lévő ipari cégcsoport, a Videoton Holding ZRt. tagvállalataként a VT Metal Kft. 300 főt foglalkoztat. Alumínium-, és rézötvözetek megmunkálását, esztergálást, marást, köszörülést, környezetvédelmi szolgáltatásokat végez. Emellett a galván üzletág révén bevonat-technológiákból széles választékával rendelkezik.

Évente közel egymillió négyzetméternyi felületet galvanizál vevői részére, amihez 2016-tól ugyanekkora mennyiségű KTL festés kapacitás áll a vevők rendelkezésére. A galvanizálási kapacitások meghatározó részét autóipari termékek felületkezelése köti le.

A VT Metal Kft. stabil, folyamatos árbevétel növekedést realizál évek óta, 2015-ben 5 milliárd forint árbevétellel zárta az évet.