Bekerült a MÁV menetrendje a Google útvonaltervezőjébe

A MÁV-Start és a Győr-Sopron-Ebenfurt Vasút (GYSEV) belföldi menetrendje bekerült a Google térkép online útvonaltervező rendszerébe – jelentették be Budapesten.

Heal Edina, a Google magyarországi vezetője kiemelte: 2007 óta szolgáltatnak tömegközlekedési adatokat, a Google térkép funkció 64 ország mintegy 20 ezer városában, több mint 3 millió állomás közlekedési információit tartalmazza.  Magyarországon a budapesti, miskolci, debreceni és pécsi helyi tömegközlekedés adatai érhetők el ily módon. Rendszerüket világszerte naponta egymilliárdan használják számítógépen és mobiltelefonon keresztül.

Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, a GYSEV elnöke hangsúlyozta, a vasúttársaság fejlesztéseivel egyre több információt juttat el az utasokhoz, a Google-lal való együttműködés ezt a lehetőséget bővíti. Abban bíznak, hogy egyre több külföldi turista veszi igénybe a magyar vasút belföldi szolgáltatásait, és ebben segítik őket a globális információs hálózatba került magyar vasúti adatok.

Csépke András, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy folyamatosan fejlesztik az utastájékoztatást és a jegyértékesítési rendszert. A Google térkép utazástervező rendszere a megadott úti cél optimális elérhetőségét mutatja, és egy kattintással megoldható a jegyvásárlás is.

Kérdésre válaszolva Csépke András közölte: a vasúttársaság Elvira internetes menetrendi keresőrendszere a továbbiakban is működni fog, az ottani információk a napra kész információk szélesebb spektrumát biztosítják, például a vonatközlekedés pontosságáról is adnak tájékoztatást.