Vezetőváltás a Boschnál

bosch_korioth2016. november 1-jétől Daniel Korioth a magyarországi Bosch csoport vezetője, valamint a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója és ezzel együtt felel a bosznia-hercegovinai, a horvát, a montenegrói, a szerb és a szlovén üzleti tevékenységekért is.

Daniel Korioth Peruban a limai egyetemen végzett közgazdászként, 1989 óta dolgozik a vállalatcsoportnál. Pályafutását a Junior Mangers Program tagjaként értékesítési és marketing területen kezdte, majd az elmúlt 28 év során Németországban, Spanyolországban, Argentínában, Uruguayban és Brazíliában töltött be vezetői pozíciókat. Budapestre érkezése előtt 2008 novembere óta a Bosch dízelrendszerek üzletágánál volt a dél-amerikai régió elnöke.

Kinevezése kapcsán Daniel Korioth kiemelte: „Nagy megtiszteltetés és inspiráló kihívás számomra, hogy pályafutásomat Magyarországon folytathatom. A fenntartható és nyereséges növekedés elve vezérel majd munkámban.”

Javier González Pareja, aki 2011 decemberétől állt a magyarországi Bosch csoport élén, Spanyolországban folytatja pályafutását. A spanyol szakember irányítása alatt az elmúlt öt évben több mint duplájára nőtt a magyarországi cégcsoport munkavállalóinak létszáma, a Bosch számos nagy volumenű beruházást hajtott végre Magyarországon, a hazai leányvállalatok és az oktatási intézmények együttműködése révén jelentős fejlődést ért el az oktatás területén, működése elismeréseként pedig évről évre a legvágyottabb munkáltatók közé sorolták a vállalatcsoportot, elnyerte az Év munkahelyteremtője díjat és többször az Év K+F befeketője díjat. A leköszönő cégvezető 2017. január 1-jétől a spanyol-portugál régió elnöke.