Nagyot nőtt a magyar autópiac novemberben

Novemberben 9412 személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 42,9 százalékkal többet, mint egy évvel azelőtt. Ez túlszárnyalta a várakozásokat, ezzel november 2016-ban a második legerősebb hónap volt – közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE).

Az egyesület közleménye szerint novemberben 1864 kishaszonjárművet helyeztek forgalom, számuk 0,4 százalékkal csökkent a múlt év novemberéhez képest.    Az első 11 hónapban 86 801  autó került forgalomba, 23,8 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában, ugyanezen időszak alatt a forgalomba helyezett kishaszonjárművek száma 24,1 százalékkal emelkedett és elérte a 18 894-et.

Az egyesület közleményében kiemelte, hogy a piac fejlemények  alapján  megvalósulni látszik az év végére várt értékesítési prognózis és talán túl is teljesíthető.    Az MGE arra számít, hogy 92 ezer személygépkocsit és  20 ezer kishaszonjárművet helyeznek  forgalomba ebben az évben a korábban prognosztizált 80 ezer, illetve 18 ezer helyett.

Az MGE továbbra is abban bízik, hogy folytatódik a magánvásárlók gyorsuló visszatérése és a vállalati gépjárművek cseréje is tovább erősödik, továbbá némi élénkülést hoz a piacra az elektromos autókra adott kormányzati támogatás, amelynek közvetlen hatása inkább a következő évben fog jelentkezni.

November végéig 115 elektromos autóra adtak be pályázatot. Az importőrök jelzései alapján kétszámjegyű növekedés volt a novemberi elektromos autó megrendelésekben. A növekedés mindenképpen jelentős, figyelembe véve, hogy az ügyfelek a támogatási lehetőség nyilvánosságra hozatala miatt kivártak az utóbbi hónapokban.

 

1 Comment on Nagyot nőtt a magyar autópiac novemberben

  1. Ezzel egy baj van, a túlnyomó többsége a forgalomba helyezett gépjárműveknek használt, a másik fele roncs. Nem sok ember engedheti meg magának az új autót.

Comments are closed.