Jól megy a Graboplastnak

A műpadlókat és parkettákat gyártó győri székhelyű Graboplast Zrt. tavaly 31 százalékkal növelte üzemi eredményét, amely így 879 millió forintra emelkedett.

A Graboplast tájékoztatása szerint a vállalat 18,1 milliárd forintos árbevétellel, növekvő működési hatékonysággal és 684 millió forint adózott eredménnyel zárta a 2016-os évet.   A társaságnak 2015-ben 467 millió forint adózott nyeresége volt, árbevétele 3 százalékkal, 18 milliárd forintra nőtt 2014-hez képest.

A győri székhelyű, négy gyáregységgel rendelkező vállalat 2017-ben további növekedést tervez, elsősorban a tavaly átadott tatabányai gyárban készülő design padlóburkolatok piacán.    Jancsó Péter elnök-vezérigazgató korábban, a 2016-os évet értékelve elmondta, a vállalat 2017-ben kétmilliárd forintból új gyár építését tervezi Győrben. A megvalósításhoz 800 millió forint támogatást már elnyertek.

Az új üzem kültéri, úgynevezett WPC burkolatokat gyártana, a beruházással ötven új munkahely jönne létre. A közel 700 főt alkalmazó vállalat a lakossági padlók előállítása mellett saját fejlesztésű speciális padlóburkolatokat gyárt Győrben és Tatabányán, illetve parkettát készít Kecskeméten.

A Graboplast padlóit a világ száznál több országban használják, az árbevétel 90 százaléka exportból származik. A cég a világ egyik legnagyobb busz- és vonatpadló-gyártója, a vállalat készítette például a riói és a sanghaji metró padlóját.