Real és Bayern a Puskás-Suzuki-kupán

Real Madrid, Sevilla, Málaga, Wolfsburg, Palermo, Pogon Szczecin, Ferencváros, Videoton – csak néhány klubnév azok közül, amelyek jelenleg olyan játékosokat tudhatnak a soraikban, akik 16-17 évesen a Puskás–Suzuki-kupán is megmutatták oroszlánkörmeiket. A kilenc évvel ezelőtt elindított a Puskás–Suzuki-kupán június 2-5. között idén is nagy nevek és nagy csapatok lépnek fel.

A tizenegyszeres BEK/Bajnokok Ligája-győztes – Puskás Ferenc egykori klubjaként örökös résztvevő – Real Madrid, mellett a Puskás Ferenc irányításával BEK-ezüstérmet szerző, szintén „törzsvendég” Panathinaikoszt a Puskással az ötvenes évek elején a világ legjobb klubcsapatának számító Honvéd, a német rekordbajnok, ötszörös BEK/BL-első Bayern München, valamint a KEK 1962-63-as kiírásának győztese, a portugál pontvadászatban tizennyolcszor megkoronázott Sporting Lisszabon, Cristiano Ronaldo nevelőegyesülete egészíti ki. A házigazda ezúttal is a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia.

„Az elmúlt 10 esztendőben mi azért tettünk sokat a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával közösen, hogy a Puskás-Suzuki-kupa a hazai és a nemzetközi futballélet meghatározó eseményévé váljon. A cél pedig, ami továbbra is ösztönöz minket, hogy még több fiatal tehetség kapjon lehetőséget a bemutatkozásra, fejlődésre. Elmondhatjuk, hogy bombaerős és színes az idei mezőny is, biztos vagyok benne, hogy rendkívül izgalmas és színvonalas mérkőzéseknek lehetünk tanúi a közeljövőben” – nyilatkozta Urbán László, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese.