800 millió forintos beruházást zárt le a nyíregyházi fémmegmunkáló

Befejeződött a fém- és acélszerkezet-gyártással, valamint megmunkálással foglalkozó nyíregyházi DSC2000 Kft. csaknem 800 millió forint értékű kapacitásbővítő beruházása – közölte a társaság az MTI-vel.

Közleményük szerint a cég a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) pályázatán nyert csaknem 393 millió forintból – és ugyanekkora saját finanszírozásból – harminckét darab hegesztő terminált vásárolt, amelyekkel a kisebb fajlagos tömegű és nehéz szerkezetű elemek gyártása mellett komplett gépek és rendszerek gyártását is elkezdhette. A fejlesztés révén az eddigieknél nagyobb megrendeléseket, így jóval magasabb hozzáadott értékű hegesztési feladatokat is el tud látni a társaság.

A közel 800 millió forintos beruházást ötven százalékban támogatta az Európai Unió és a magyar állam, a fejlesztés révén a vállalat negyven munkahelyet tudott megőrizni és további három új munkahelyet létesített.
A nyilvános cégadatok szerint a DSC2000 Kft. nettó árbevétele a 2015-ös 902 millió forinthoz képest 2016-ban 1,6 milliárd forintra, adózott eredménye pedig 96 millió forintról 380 millió forintra nőtt.