Hazájában fejleszt az Apollo Tyres

Nagyszabású beruházásokat tervez az indiai Apollo Tyres 2017-2018-ban. A cég vezérigazgatója, Onkar S Kanwar Kochiban arról beszélt, üzemeket akarnak fejleszteni és bővíteni Indiában, ezzel növelve az anyaország létesítményeinek gyártókapacitását.

Bár pontos számokat nem mondott, beszélt arról, hogy befejeződött a chennai-i gyár fejlesztése, ami így az ötödik legnagyobb üzemmé vált Indiában.

Azt is megemlítette, az Apollo Tyresnek sok gonddal és átalakulása kellett és kell megküzdenie. Szerinte a Brexit és Donald Trump elnökké választása is kihatással van a cég eladásaira, nem beszélve arról, hogy a náluk jóval olcsóbb és silányabb minőségű kínai alkatrészek elárasztják a piacot, így még jobban kiéleződött a küzdelem a bevételért. Ennek érdekében az Apollo Tyres bővíti termékeinek palettáját, beszáll a mezőgazdasági és a bányászati iparba is, így növelve bevételeit.

Az indiaiak emellett terjeszkedni is akarnak, például hazánkban nemrég átadott üzemükkel. Utolsóként pedig a közel-keleti és az amerikai piacokon való térnyerést tűzte ki célul Onkar S Kanwar.

Biró Milán