Győrből érkezik az Audi AG új, termelésért felelős igazgatósági tagja

Az Audi fontos személyi változásokat jelentett be, amelynek hatásai lesznek a hazai járműiparra. Peter Kössler, a győri Audi első embere Huber Waltl-ot váltja az Audi AG igazgatóságában szeptember 1-jétől.

Az Audi legfelsőbb, héttagú vezetése megújul, szeptember 1-jétől Alexander Seitz vezeti a pénzügyi és IT területet, Bram Schot a marketingért és az értékesítésért felel, Wendelin Göbel irányítja majd a HR-t, Peter Kössler pedig a termelést és a logisztikát. Az Audi Hungaria új vezetőjéről a vállalat később ígért tájékoztatást.

Alexander Seitz
Alexander Seitz

Az 55 éves Alexander Seitz Axel Strotbeket váltja, aki 2007 óta vitte a vállalat pénzügyeit. Seitz a Daimlernél kezdte a pályafutását, majd 2005-től a Volkswagennél dolgozott beszerzési vezetőként, majd Dél-Amerikában és Kínában (SAIC Volkswagen) töltött be vezetői pozíciókat.

Bram Schot
Bram Schot

Az 56 éves Bram Schot Hollandiában született, 2012 óta a Volkswagen haszonjármű-üzletágának értékesítését vezette, korábban a Mercedes-Benznek dolgozott. Dietmar Voggenreitert követi az igazgatóságban.

Wendelin Göbel
Wendelin Göbel

Az 53 éves Wendelin Göbel Thomas Sigi helyét foglalja el a vállalat legfelsőbb vezetésében, 2007 óta dolgozik a Volkswagennél és az Audinál.

Peter Kössler
Peter Kössler

Az 58 éves Peter Kössler Ingolstadtban született, 2007 és 2015 között az ingolstadti gyárat, 2015-től a győri gyárat igazgatta. Rajtuk kívül Peter Mertens és Bernd Martens tagja az Audi AG igazgatóságának, amelynek elnöke Rupert Stadler.