Megnyílt a régió legnagyobb autóipari szakkiállítása

Kilián Csaba MAGE-főtitikár, Ganczer Gábor Hungexpo vezérigazgató és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszédével megnyílt az Automotive Hungary kiállítás Budapesten, a Hungexpón. A szakmai programok ma kezdődnek, a kiállítás három napon át látogatható.
Az Audi elhozta a legerősebb TT-t, az RS-t
Az Audi elhozta a legerősebb TT-t, az RS-t

A járműipar legnagyobb magyarországi seregszemléje a Hungexpo egyik legdinamikusabban fejlődő kiállítása. A 5. Automotive Hungary-n a nagy autógyárak (Audi, Mercedes, Opel, Suzuki) mellett jelen vannak a legjelentősebb beszállítók, illetve a hazai járműfenntartó-ipar szereplői, eszköz és szolgáltatás ellátói.

Az Opel Magyarország vezetőit is köszöntötte a miniszter
Az Opel Magyarország vezetőit is köszöntötte a miniszter

„Az Automotive és az Autótechnika ma már nemcsak Magyarország, hanem a régió legjelentősebb autóipari fóruma, melynek egyik legfőbb célja, hogy a gépjárműipar kulcsszereplői egy időben és egy helyen találkozhassanak, megismerjék a kapcsolódó ágazatok és szolgáltatások újdonságait, fejlesztéseit” – mondta el Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója. “Az iparág technológiai váltás előtt áll: a kiállítás idején zajló szakmai konferenciák olyan aktuális kérdésekkel foglalkoznak, mint az autonóm vezetéssel kapcsolatos megoldások, az alternatív hajtások és az Ipar 4.0.”

tesztpalyamakett
Daniel Korioth Bosch-vezető magyaráz

„Óriási fejlődésen ment át a magyar autóipar az elmúlt évtizedben” – mondta Kilián Csaba, a MAGE főtitkára. Kérdésre elmondta: “Látni kell, hogy jelentős technológiai változások indultak el az autóiparban globális szinten. Gondoljunk csak az elektromos vagy az önvezető autók elterjedésére. A térségünk ugyanakkor eddig nem tapasztalt kihívással néz szembe: a tapasztalt munkaerő hiányával. Ezekre kell reagálnia a magyar autóiparnak és a hazai szakember képzésnek. A jövőben a tudásgazdaság, a magasabb hozzáadott értékű tevékenységek felé kell elmozdulnunk. Fontos volna az autóipar imázsának növelése, valamint a duális képzés további fejlesztése a felmerülő igények tükrében.”

Külön standdal képviseltette magát a Bosch
Külön standdal képviseltette magát a Bosch

Az idén ötödik alkalommal megrendezett kiállításon, amely egyben a járműipar legnagyobb regionális fóruma, minden járműipari ágazat képviselteti magát: multinacionális cégek, világmárkák, kis- és középvállalkozások egyaránt jelen lesznek, lefedve a járműgyártás teljes folyamatát. 12 ország 215 kiállítója van jelen az eseményen.

Jövőautó a Mercedes standján
Jövőautó a Mercedes standján

A kiállításon a magyar járműipar meghatározó szereplői, az autógyárak, Tier1-es, Tier2-es és Tier3-as beszállítók, az iparághoz kapcsolódó szolgáltatók, állami szervezetek és a szakmát képviselő szövetségek kollektív standjai látogathatók. A kiállítók között ott vannak az iparág legjelentősebb szereplői, köztük a ThyssenKrupp, a Bosch, a Flex, a Continental, a Knüppel, a Kuka, a Trumpf  és a ZF Hungária. A sort új kiállítók is bővítik Németországból, Dél-Koreából, Olaszországból, Svájcból és Taiwanról.

Ilyen a Vitara a lemezek alatt
Ilyen a Vitara a lemezek alatt