Új gyártócsarnokot épít a Videoton EAS

Saját erőből, ötmilliárd forintból épít új gyártócsarnokot a Videoton EAS Kft. Székesfehérváron: a húszezer négyzetméteres üzem számára további 2-2,5 milliárd forintból technológiai fejlesztést valósítanak meg és több száz munkahelyet hoznak létre.

A december 12-i alapkőletétel előtti sajtótájékoztatón Klambauer Csaba, a VEAS Kft. ügyvezetője elmondta, hogy jelenleg két üzemcsarnokban mintegy 17 ezer négyzetméteren, 770 fővel gyártanak ipari elektronikai termékeket. Hozzátette: a társaság jelentősen növekedett az elmúlt időszakban és az új megrendelések miatt szükségessé vált egy új csarnok építése.    Közölte, hogy a jövő év végére elkészülő új épületben 8500 négyzetméteres lesz a gyártóterület, 4500 négyzetméteres a raktár, és korszerű irodákat is kialakítanak. Megjegyezte, hogy 2019-re a létszámuk várhatóan ezer fő fölé nő. Az ügyvezető beszámolt arról is, hogy az új komplexumban jelentősen automatizált lesz a raktározás, a gyártóterület és a raktár közötti szállítás közel félmilliárd forintból teljesen gépesítve lesz. Ezen kívül beültető sorokat, forrasztósorokat, robotizált szerelő- és csomagoló sorokat telepítenek.

Sinkó Ottó társ-vezérigazgató kiemelte: a VEAS mellett a Videoton Autóelektronika Kft. is kinőtte jelenlegi telephelyét, így a fejlesztéssel felszabaduló régi épületben bővíteni tudja szerelési kapacitását.    Megemlítette, hogy a két vállalat a teljes cégcsoport idei, 170 milliárd forint fölötti árbevételéhez 75 milliárddal járul hozzá.    Közölte, hogy az új csarnok alapterülete az építkezés közben még nőhet is, hiszen időközben a VEAS új üzleti lehetőségekhez jutott, így elképzelhető, hogy szükséges lesz a létesítmény növelése.    Sinkó Ottó rámutatott, hogy a Videoton eddigi legnagyobb beruházása nemcsak a két cégnek adhat nagy lökést, hanem az egész vállalatcsoportnak, mivel a megszerzett üzletek összetettsége miatt más területeken is bővülést eredményezhetnek.

    A Videoton Holding Zrt. 2017-es konszolidált árbevétele várhatóan meghaladja a 170 milliárd forintot, miközben 2018-ban 12 milliárd forint értékű beruházást hajt végre a vállalat. A 10,5 ezer embert foglalkoztató Videoton tavalyi konszolidált árbevétele megközelítette a 160 milliárd forintot, tavalyelőtt meghaladta a 150 milliárd forintot, az azt megelőző évben pedig 133 milliárd forint volt.    A VEAS Kft. elektronikai gyártást végez ipari, vasúti, háztartási elektronika és épületautomatizálás területén a szerelt nyomtatott áramkörtől az elektronikai modulokon át a komplex, készre szerelt végtermékekig.