Növekedésben a szekszárdi beszállító

Elsősorban az autóipari megrendeléseknek köszönhetően növelte árbevételét és dolgozói létszámát 2017-ben a mechanikai és elektromechanikai termékeket gyártó tolnai Fastron Hungária Kft., amely idén további hét százalékos árbevétel-növekedést tervez – közölte a cég ügyvezető igazgatója.

Mayer Károly elmondta: a német tulajdonú társaság a 2016-os 6,54 milliárd forint után 2017-ben 6,9 milliárd forint nettó árbevételt ért el, az adózott eredmény az előző évi 485 millió forinthoz hasonlóan alakult.    A cég 2015-höz képest 25 százalékkal növelte árbevételét – jegyezte meg.    Ismertetése szerint a növekedés az autóipar számára előállított, elektromotorokba épülő kefetartó részegységek gyártásának, illetve a kábelgyártás bővülésének köszönhető. A kft. tolnai üzemében szintén autóipari felhasználására állítanak elő indukciós alkatrészeket, zavarszűrő fojtótekercseket is. A mechanikai ágazat többek között a nyomdaipar, az egészségügy, a biztonság- és banktechnika és a telekommunikáció számára gyárt alkatrészeket, legfontosabb termékük most egy, a repülőtéri kiszolgáló egységekhez készülő alkatrész, amelynek sorozatgyártását idén kezdték el.    A kft. 2016-hoz képest 130 alkalmazottal növelte létszámát, jelenleg 704-en dolgoznak a tolnai üzemben.

Az ügyvezető igazgató arra is kitért, hogy a cég 2017-ben 300 millió forintot fordított fejlesztésre: új porszóró csarnokot, készáruraktárt építettek, üzemcsarnokot újítottak fel, és új hegesztő műhelyt alakítottak ki. A fejlesztéseknek köszönhetően lényegesen jobb munkakörülményeket tudnak biztosítani dolgozóiknak – tette hozzá.

Az 1992-ben létrehozott Fastron Kft., amelynek tulajdonosát, a Fastron GmbH-t 40 éve, 1978-ban alapították, 2018-ban az elektromechanikai termékgyártás növekedésére alapozva, 7,4 milliárd forint árbevételre számít, és várhatóan 30-cal növeli dolgozóinak számát – mondta a cég vezetője.