Abroncsokkal segíti az oroszlányi tűzoltókat a gumigyártó

Tehergépjármű abroncsokat adományozott az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltó-Parancsnokság számára a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. Az új abroncsokat a parancsnokság egyik tűzoltó fecskendőjére szerelik majd fel. Az oroszlányi tűzoltók gépjárműveit tavaly 329 tűzesethez és műszaki feladathoz riasztották, ezért elengedhetetlen, hogy járműveik gumiabroncsai mindig kifogástalan állapotban és menetkészek legyenek.

Az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltó-Parancsnokság szolgálati területe rendkívül kiterjedt. Gépjárműveik és tűzoltóik Oroszlányban, Kecskéden, Bokodon és Dadon teljesítenek szolgálatot, de a tatabányai tűzoltók rendszeresen riasztják őket nagyobb tűzesetekhez Pusztavám, Kömlőd településekre és a Tatabányai Ipari Parkba is. Ezen a 7 településen a parancsnokság munkatársai több mint 25 000 lakos életét és vagyonát, számos közintézményt, vállalat irodáját, illetve telephelyét védik a tűzesetek ellen.

Ahhoz, hogy a tűzoltó fecskendőik és járműveik a riasztás helyszínére érjenek, a tűzoltó kocsik abroncsainak egyaránt kell bírniuk a főutakon való nagy sebességgel való futást, a gyors elindulásokat és vészfékezéseket, valamint a rossz minőségű kertvárosi földutak jelentette extrém igénybevételt.

A parancsnokság két tűzoltó fecskendővel rendelkezik, amelyek 5-10 ezer kilométert futnak évente. A két fecskendő közül a tartalék jármű, valamint a rajta lévő abroncsok újak, míg a vonulásokhoz rendszeresen használt elsődleges fecskendő azonban már 10 éves, elöregedett, elhasznált és lefutott gumiabroncsokkal fut. A Bridgestone jóvoltából most erre kerülnek majd új abroncsok.