Középpontban a közlekedésbiztonság

Családi nap

Az „5 tengelyen-biztos kézzel!” vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági verseny döntőjével párhuzamosan hatodik alkalommal rendeznek ingyenes családi napot.

Az esemény hagyományosan a biztonságos közlekedésre és szabályaira hívja fel a figyelmét egyaránt a felnőtteknek és a gyermekeknek. A zsámbéki drivingcamp Hungary tanpályájára kilátogató családokat számos interaktív játék várja, amelyeknek köszönhetően a gyerekek biztonságos környezetben ismerkedhetnek meg a közlekedésben rájuk leselkedő veszélyekről, ugyanakkor elsajátíthatják az alapszabályait is.

Fotó: Szappanos Bálint,  http://www.szappi.hu

A szervezők szerencsés lehetőséget látnak a családi nap és a verseny döntőjének összehangolásában. Az „5 tengelyen-biztos kézzel!” céljai között szerepel a tehergépjármű sofőrök elméleti és gyakorlati tudásának erősítése, amelyeknek meghatározó részét képezik a biztonságos közlekedés szabályai. Az utakon nagy felelősség hárul rájuk, hiszen nem csak saját, de a többi forgalomban lévő testi épségére is ügyelniük kell. A családi nap keretein belül meghirdetett programok többsége az utóbbiaknak kívánnak segítségül szolgálni fókuszpontba állítva a gyerekeket. A programok között természetesen a felnőttek is megtalálhatják a számukra kedvelt feladatokat, legyen szó kikapcsolódásról, szórakozásról vagy tanulásról.

Fotó: Szappanos Bálint,  http://www.szappi.hu

 

Miért éri meg kilátogatni a családi napra?

Az iskola szeptemberi kezdetével és az ősz beköszöntével sem szabad megfeledkezni a kis- és nagy gyermekek közlekedési oktatásáról. Az eseményre kilátogató családokat ingyenes programok várják, továbbá minden a helyszínen regisztrált vendég ingyenes étel és ital bónuszban részesül.

A családi nap programját itt tekintheti meg. Ugyanitt regisztrálhat az ingyenes buszjáratra.

(x)