Elkészült a Bilk új csarnoka

Elkészült a Bilk Logisztikai Nyrt. újabb, 3800 négyzetméter alapterületű raktárcsarnoka, a több mint félmilliárd forint értékű beruházás megvalósítása még az év elején kezdődött.

A 12,2 méter hasznos belmagasságú épület két meglévő raktár közötti szabad terület beépítésével jött létre, átadását követően a Bilk Logisztikai Nyrt. összes raktár- és irodaterülete 186 ezer négyzetméterre nő. A komplex logisztikai szolgáltatások nyújtására alkalmas csarnok bérlője a létesítmény kizárólagos használatát 11 évre előre lekötötte.

A közlemény szerint a dél-pesti raktárvárosban további 20 ezer négyzetméter raktár- és irodakapacitás építésének előkészítése kezdődött meg. A 3,5 milliárd forint értékű beruházás megvalósításának a jogerős építési engedély adott zöld utat. A munkálatok során rendezik és közművekkel látják el a területet, elkészítik a kiszolgálásához szükséges infrastruktúrát. Az akár speciális logisztikai igények kielégítésére is alkalmas létesítmény várhatóan jövő ősszel készül el.

A kapacitások dinamikus növelésére azért van szükség, mert a Bilk Logisztikai Nyrt. gyakorlatilag megtelt, a raktárak és irodák kiadottsági mutatója elérte a 98,3 százalékot.

A Bilk Logisztikai Nyrt. korábbi közlése szerint idén az első fél évben 5,99 millió euró volt a társaság árbevétele, ez 6 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest; a raktárak bérbeadásából és raktárcsarnokok üzemeltetéséből származó üzemi eredmény csaknem elérte a 2,76 millió eurót, ami 8 százalékkal több, mint 2017 első hat hónapjában.