Rendelhető a győri SUV

Az új Audi Q3 még feltűnőbb, még tágasabb és sokoldalúbb lett. Ezzel párhuzamosan a felsőkategóriás autóknál elérhető műszaki csemegéket kínál, illetve egy olyat továbbfejlesztett felfüggesztést, amely a vezetési dinamika fokozása mellett még nagyobb kényelmet biztosít.

 Az új Audi Q3 lényegesen sportosabb külsővel rendelkezik, mint elődje. Ezt erősíti a látványos, nyolcszögletű hűtőrács, a nagyméretű légbeömlők és a kerékjáratok feletti sárvédők erőteljes domborulatai. Az első generációval összevetve a kompakt SUV lényegében minden szempontból nagyobb lett. Hossza 4484 milliméterre, szélessége 1849 milliméterre, magassága pedig 1585 milliméterre változott. Tengelytávja 77 milliméterrel lett hosszabb, így minden tekintetben több helyet kínál. Az Audi Q3 ugyanakkor rendkívül sokoldalú és jól variálható, köszönhetően a hosszirányban előre és hátra mozgatható és dönthető hátsó üléssornak illetve a számos tárolóhellyel kiegészített, magasságában állítható csomagtér padlónak. A hátsó ülések helyzetétől és a háttámlák állásától függően a csomagtér kapacitása 530 és 1525 liter között változik.

Az SUV modellekre jellemző módon az Audi Q3 modellbe is könnyű a beszállás, emellett 360 fokban jó kilátást illetve sportos üléspozíciót kínál. A kormánykerék szintén ennek megfelelően meredek állású. A kívánságra elektromosan állítható ülések egy felsőbb járműkategória kényelmét kínálják. A modell legfőbb újdonságai között találjuk az új kezelési és kijelzőkoncepciót, amelynél már alapkivitelben is megtalálható a digitális kombinált műszeregység. Az MMI navigációs rendszer plus esetében a vezető egy, a középkonzolon található 10,1 hüvelyk képátlójú érintőképernyő segítségével irányíthatja ezt az átfogó infotainment rendszert.

Audi Q3

Az Audi Q3 az LTE Advanced adatátviteli szabvány, a wifi hotspot illetve az Audi connect szolgáltatások révén átfogó összeköttetésekkel rendelkezik a környezete felé. A navigációs rendszer a korábbi utak alapján azonosítja a vezető preferenciáit és ennek megfelelő útvonalakat kínál számára. A különleges úti célok, parkolóhelyek és benzinkutak mind szerepelnek a navigáció térképén. Az útvonal mentén található elérhető parkolóhelyekről, veszélyesebb helyekről és az aktuális sebességkorlátozásokról az Audi flotta által együttesen gyűjtött információkat használja az SUV modell. A portfóliót a myAudi alkalmazás teszi teljessé, amely zökkenőmentes összeköttetést biztosít az okostelefon és a Q3 között. Az ügyfelek például továbbíthatják a navigációban található útvonalakat és az okostelefon naptárának bejegyzéseit az MMI rendszere felé illetve megjelölhetik autójuk parkolóhelyét is.

A márka felsőkategóriás modelljeihez hasonlóan az Audi Q3 is innovatív segédrendszerek egész sorát – mint például az adaptív menetasszisztenst – kínálja. Integrálja az adaptív sebességasszisztens, a közlekedési torlódás asszisztens és az éppen igénybe vett forgalmi sáv tartását segítő technikákat is. Ezzel mind a hosszirányú, mind az oldalirányú mozgás kapcsán támogatja a vezetőt, így növelve a hosszú távú utakon a bent helyet foglalók kényelmét. Az Audi pre sense basic és az Audi pre sense front biztonsági rendszerek mellett az Audi side assist sávváltást segítő rendszer és az Audi active lane assist rendszer is az alapfelszereltség részét képezik.

Az új Audi Q3 Magyarországon készül az Audi Hungaria győri üzemében.