Rekordeladásokkal zárta a BMW az évet itthon

A BMW Group rekordértékesítéssel zárta a 2018-as évet Magyarországon, 2017-hez képest 16 százalékkal több, összesen 3140 BMW-t adtak el, Miniből pedig 19 százalékkal többet, 267 darabot – közölte Massimiliano Di Silvestre, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója.

Az ügyvezető ismertetése szerint minden kategóriában jól teljesítettek modelljeik. Ugyanezt várják a 2019-es évtől, hiszen az idén is több újdonságot mutatnak be a feltörekvő szegmensekből, köztük az eddigi legnagyobb, X7-es szabadidő-autót, valamint a teljesen elektromos hajtású Mini modellt.

Az elmúlt évben a bajor gyártó ismét megdöntötte saját rekordját az elektromos és plugin hibrid modelljeivel: összesen 160 darab “i” járművet adtak el Magyarországon, ebből a teljesen elektromos i3-ból 149 darabot, a hibrid i8-asból pedig 11 darabot értékesítettek.

Salgó András vállalati kommunikációs igazgató kiemelte, a szűk konkurencia körében, a prémium szegmensben a stabil második helyet érték el a Mercedes után. Tájékoztatott arról is, hogy tavaly országosan 15-re bővült a magyarországi BMW kereskedések, és 5-re a Mini márkakereskedések száma.    A BMW a magyarországi újautópiacon 2,3 százalékkal részesedik a Datahouse adatai szerint.

A BMW nemcsak Magyarországon, hanem globálisan is rekordévet zárt az eladásokat tekintve. Összesen 2 490 664 autót adtak el, a tavalyi rekordjukat is megdöntve ez lett a cég eddigi legjobb értékesítési éve.    Az ügyvezető kiemelte, hogy elektromos és hibrid autóikból összesen 142 617 darabot értékesítettek, amely 38,4 százalékos bővülés 2017-hez képest. A gyártó tervei szerint 2025-ben a BMW éves értékesítésének 15-25 százalékát teszik majd ki az elektromos és hibrid autók, ez mintegy 500 ezer ilyen járművet jelenthet.

Új BMW-k a szomszédból
A márka egyik legfontosabb modelljét a német Dingolfing mellett a grazi gyárban szerelik össze. Az ötös mellett itt gyártják az új BMW Z4 modellt, de talán ennél is fontosabb, hogy minden második új BMW-ben a Magna Steyr-ben gyártott motor dolgozik. Tavalyelőtt minden 14. másodpercben megszületett egy hat-, vagy négyhengeres erőforrás. 2017-ben és tavaly is mintegy 1,3 millió motort szereltek össze az osztrák üzemben. Grazban 2003 óta mintegy 1,2 millió BMW és Mini modell készült 2018 végéig. A BMW mellett hamarosan kész Toyoták is elhagyják a grazi üzemcsarnokot. Az új Supra gyártása az ausztriai Grazban, a Magna-Steyr üzemében zajlik, a modell piaci bevezetése pedig az idén nyáron indul majd.