A DAF a kamionos verseny új főtámogatója

5 tengelyen

A vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági verseny a hetedik évébe lép idén, ami egyúttal a főtámogatói gárda hároméves szerződéseinek aktualizálását is jelenti.

Fél év múlva az elődöntőbe továbbjutott 40 versenyző ragadhatja meg a verseny új vontatójának kormányát a DAF Hungary Kft. mint új főtámogató jóvoltából. A NiT Hungary és az ORFK-OBB főszervezők 2018 decemberében tárgyaltak a főtámogatókkal a szerződések meghosszabbítása ügyében. A verseny üzemanyag-beszállítója változatlanul a Mol Nyrt., amely a verseny elindulásától elkötelezett támogatója a közlekedésbiztonságnak. A Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram oldaláról is számíthatnak a szakmacsoport kiemelkedő rendezvényének jövőbeli támogatására.

Az elődöntők helyszínét továbbra is a Schmitz Cargobull Magyarország Kft. bicskei telephelye biztosítja, továbbá a következő három évre is elkötelezte magát a nehéz tehergépjárművek közlekedésbiztonságának támogatásában, amelyre a két darab félpótkocsit is biztosítja. Az elmúlt években a Mercedes Actros vontatót adó Pappas Autót a DAF Hungary Kft. váltja fel, amellyel 2018. decemberben írták alá a három évre szóló megállapodást. A verseny vontatójának beszállítója két darab legújabb típusú DAF vontatót fog biztosítani az „5 tengelyen-biztos kézzel!” verseny számára.

A magyar árufuvarozó szakmában egyre szélesebb körben ismertté váló „5 tengelyen-biztos kézzel!” verseny a biztonságos közlekedés hirdetése mellett a kamionsofőrködés mint foglalkozás vonzóvá tételét is kitűzte céljai közé, amellyel az ágazatban érezhető sofőrhiányt kívánja megoldani hosszútávon. A verseny nem csak a vetélkedésről szól, hanem a közösségépítésről is, hiszen az évek során egy barátságos, családias légkört sikerült kialakítaniuk egyaránt a szervezői csapatnak és a versenyzőknek is egymással. A szervezők a szakmai sikerek mellett ennek az ápolására is hangsúlyt fektetnek a döntővel egybekötött családi nappal, amelynek középpontjában a kis- és nagy gyermekes családok állnak. Emellett a kicsik egy igazán barátságos és kötetlen módon ismerkedhetnek meg a a biztonságos közlekedés alapszabályaival.

A nevezés 2019. június 14-én kezdődik és augusztus 11-én zárul. A versennyel kapcsolatos időpontokat itt tekinthetik meg: https://5tengelyen.hu/#news