Gyártásban a legújabb Skoda

Scala

Legördült a gyártósorról az első Škoda Scala Mladá Boleslavban. A teljesen új kompakt modell gyártásának megkezdésével egy új technológiai fejezet kezdődött a cseh autógyártó számára: a Scala a márka első modellje, amely a Volkswagen-csoport MQB-A0 platformjára épül.

A Scala a márka első modellje, amely a Volkswagen-csoport MQB-A0 platformján alapul. Ez lehetővé teszi a magasabb szintű szegmensekből származó innovatív segédrendszerek használatát, és még nagyobb biztonságot és kényelmet biztosít a kompakt autós szegmensben. A sávtartó-asszisztens mellett a Škoda a holttérfigyelőt vagy a sávváltást segítő rendszert hátsó forgalmi riasztással és az adaptív sebességtartó automatikát is kínálja a Scala számára. Teljes LED-es fényszórók és hátsó lámpák is rendelkezésre állnak.

Az ügyfelek jelenleg négy motorváltozat közül választhatnak: három benzin- és egy dízelmotor alkotja a kínálatot. A földgázos hajtású CNG-változat még az idén bemutatkozik. A teljesítmény a 66 kW (90 lóerő) és 110 kW (150 lóerő) között változik. Mindegyikük turbófeltöltővel és közvetlen befecskendezéssel rendelkezik, és megfelel az Euro 6d-temp kibocsátási szabványnak.