Lezárult a 27. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat

innovációs kutatás-fejlesztésre, innovációra, mesterséges intelligencia
A Magyar Innovációs Nagydíj pályázati felhívására sok jelentős, és néhány kiemelkedő innovációs teljesítményt, összesen 43 pályázatot nyújtottak be különböző magyar cégek. A 2018. évi Magyar Innovációs Nagydíjat az Országházban, március 28-án adják át.

A bírálóbizottság, a kutatási és fejlesztési eredmények alkalmazása révén, elsősorban a gazdasági mutatók – 2018-ban elért többleteredmény vagy többlet árbevétel -, valamint az egyéb műszaki, gazdasági előnyök alapján választja ki a 2018. évben legnagyobb jelentőségű és már az üzleti életben is sikeres innovációkat. A pályázatra a gazdaság különböző ágazataiból – különösen az egészségügy, agrár és informatikai területről – érkeztek, kreatív és kiemelkedő eredményt bemutató pályamunkák.

A 2018. évi Magyar Innovációs Nagydíj bírálóbizottsága elismert tudósokból, gazdasági szakemberekből áll, elnöke az innovációs és technológiai miniszter. A Magyar Innovációs Nagydíjon kívül további innovációs díjakat is kiosztanak, ilyen például a 2018-ban legsikeresebb kezdő vállalkozás részére a MISZ Start-up Innovációs Díj.