Sosem termeltek még ennyi pénzt a magyar utak

Az előző évinél 6 százalékkal több, bruttó 315 milliárd forint útdíj folyt be tavaly a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltatóhoz (NÚSZ), a cég ezzel újabb bevételi rekordot ért el – mondta a társaság vezérigazgatója.

Bartal Tamás az emelkedő bevételeket a forgalomnövekedéssel indokolta, ami összhangban van a gazdaság erősödésével.    Elmondta: az elmúlt öt és fél évben az útdíjszolgáltatóhoz összesen csaknem 1500 milliárd forint folyt be, ami közvetlen költségvetési bevétel, az úthálózat fejlesztésére fordíthatja az ország. Kiemelte, hogy árbevételét tekintve az állami cégek között a NÚSZ az első öt között van.

Tavaly az e-útdíj rendszerben a 3,5 tonna feletti tehergépjárművek úthasználatából bruttó 234 milliárd forint bevétel folyt be, ennek 52 százalékát külföldiek fizették. A 3,5 tonna alatti járművekre, döntően a személyautókra 14,5 millió darab e-matricát vásároltak az autósok bruttó 81 milliárd forint értékben.

 

2 Comments on Sosem termeltek még ennyi pénzt a magyar utak

  1. “” csaknem 1500 milliárd forint folyt be, ami közvetlen költségvetési bevétel, az úthálózat fejlesztésére fordíthatja az ország. “”Csak addig a fidesz megcsapolja és töredékét fordítja az utakra.

Comments are closed.