Autóipari cégeket díjazott a kormány

Átadták az Év befektetője díjakat, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elismeréseit nyolc vállalat kapta meg a 2018-ban megvalósított kiemelkedő technológiai fejlesztéseiért.

Tavaly a HIPA-n keresztül több mint 4,2 milliárd euró beruházási érték érkezett Magyarországra, ez 1380 milliárd forintnak felel meg. Tavaly 98 vállalat választotta beruházása helyszínéül Magyarországot, e cégek 4,2 millió eurót, 1380 milliárd forintot fektettek be.

Az év legnagyobb volumenű zöldmezős beruházása elismerést a BMW Manufacturing Hungary Kft. kapta. Az év technológia-intenzív beruházása elismerést az SK Battery Hungary Kft. vehette át. Az év legtöbb munkahelyet teremtő vállalata a Robert Bosch Kft. lett. A Thermo Fisher Scientific kapta az év kiválósági központ beruházása elismerést. Az év mérnöki iroda beruházása elismerésben a Jaguar Land Rover részesült. Az év K+F beruházója elismerést az AVL Autókut Mérnöki Kft. kapta. Az év ipari parkja elismerés az Ipari Park Komáromé lett, míg az év magyar beszállítója címet a Bálind Kft. érdemelte ki.