Budapesten nyitott mérnöki központot a Flowserve

A Magyarországon Debrecenben és Veszprémben jelenlévő Flowserve vállalat budapesti beruházásának értéke 3,26 milliárd forint, amelyhez a magyar kormány 620 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít, tekintettel a magas kutatás-fejlesztési tartalmat jelentő mérnöki munkahelyekre.

A Flowserve a világ 55 országában mintegy 18 ezer munkavállalót foglalkoztat, tavalyi éves árbevétele megközelítette a 4 milliárd dollárt. Magyarországon a cég az 1990-es években kereskedelmi tevékenységet, majd 2016-ban globális üzleti szolgáltató központot alakított ki, jelen van Debrecenben és Veszprémben, most pedig a magasabb hozzáadott értéket jelentő kutatás-fejlesztésre alapuló mérnöki központot hoz létre Budapesten.

Scott Rowe, a Flowserve cégcsoport elnöke az irodaavatást megelőző sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a budapesti beruházással erősítik magyarországi elkötelezettségüket, döntésükhöz hozzájárult a szolgáltatásokhoz való hozzáférés lehetősége, a Budapesti Műszaki Egyetemmel meglévő jó kapcsolatukból adódó minőségi munkaerő megléte.