Nem kell annyi német autó

A német autógyárakhoz tíz százalékkal kevesebb belföldi megrendelés érkezett be az idén márciusban, mint tavaly, külföldi megrendeléseik pedig nyolc százalékkal csökkentek az autóipari vállalatok szakmai képviseleti szervezete, a VDA keddi jelentése szerint.

A VDA (Verband der Automobilindustrie) jelentése alapján az első negyedéves megrendelések alakulása viszont valamivel kedvezőbb képet mutat: a belföldi megrendelések ugyanis az idei első három hónapban hét százalékkal nőttek a tavalyihoz képest, a külföldi megrendelések azonban nyolc százalékkal csökkentek.     Az idei első negyedévben a dízelautók részaránya kissé emelkedett a tavalyihoz képest az újonnan forgalomba helyezett járművek körében: 33,1 százalékra 32,3 százalékról. Az idén márciusban 32,4 százalék volt a dízelautók részaránya, míg tavaly márciusban valamivel alacsonyabb, 31,4 százalék.

Az idei első negyedévben a tavalyival közel megegyező, 880 ezer új személygépkocsit helyeztek forgalomba Németországban a VDA kimutatása szerint. A márciusban forgalomba helyezett 345 ezer személygépkocsi viszont egy százalékkal elmarad a tavaly márciusi adattól.