Hosszú távú akkumulátor-beszállítói szerződést kötött a Volvo

Hosszú távú beszállítói szerződést kötött a svéd Volvo Cars több milliárd dollár értékben a dél-koreai LG Chem és a kínai Contemporary Amperex Technology Co Ltd (CATL) akkumulátorgyártó vállalatokkal – jelentette be a svéd vállalat.

A Volvo Cars 2025-re 50 százalékra tervezi növelni az elektromos autók részarányát globális értékesítési volumenében. “A Volvo jövője a villamosításban rejlik, eltökélt szándékunk túllépni a belsőégésű motorokon” – jelentette ki Hakan Samuelsson, a Volvo Cars vezérigazgatója.     A Volvo Cars svéd autógyárat 2010-ben vásárolta meg az amerikai Ford autógyártól a kínai Zhejiang Geely Holding Group autóipari konszern.

A Volvo Cars jelenleg az XC40 SUV modell hálózatról tölthető (plug-in) elektromos-hibrid változatát gyártó belgiumi üzemében, Ghentben épít akkumulátor egységeket összeszerelő gyártósort. Az XC40 kisméretű SUV modell teljesen elektromos változata Ghentben készül majd.     A svéd autógyár éves árbevételének mintegy 5 százalékát, több mint egymilliárd dollárt fordít kutatás-fejlesztésre az elektromobilitási és robotjármű-technológiai területeken.