Év Magyar Autója 2020 – Íme, a logó

Év Magyar Autója

Varga-Lelkes Annamária terve nyerte az Autós Nagykoalíció (ANK) és a Járműipar.hu szerkesztősége által februárban kiírt Év Magyar Autója díj logótervezési pályázatát.

logo2Az Autós Nagykoalíció logótervezési pályázatára 15 pályázó 19 igényes pályamunkát küldött be az április végi határidőig. A szakmai zsűri, amelynek tagjai Lenkei Balázs egyetemi adjunktus, Ferenczy Noémi-díjas iparművész és Scherer József emeritus professzor, Ferenczy Noémi-díjas iparművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja egyhangú döntést hozott, amikor a négy pályamunkát benyújtó Varga-Lelkes Annamária 1-es számú tervét ítélte a legjobbnak. A nyertes pályázó 150 ezer forint díjazásban részesül.

logo3

Év Magyar Autója 2020

Nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri dönti el, melyik lesz 2020 “legmagyarabb”, illetve a magyar piacon a “legjobb” autója. Összetett szempontrendszer alapján választják ki az adott évben nevezettek (magyarországi gyárakban összeszerelt autók) közül a „legmagyarabb” autót. Ugyancsak meghirdették a Magyarország Autója díjat, amely az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott autók) közül lesz a zsűri döntése alapján a „legjobb” autó.

Továbbá kihirdették az Év Zöldautója díjat, a zsűri választja ki az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott zöld autók) közül a „legzöldebb” autót. Az Év Magyar Autója díj negyedik kategóriájaként kiosztják az Év Beszállítója díjat, amely az adott évben nevezettek (magyarországi gyártóhellyel rendelkező autóalkatrészeket gyártó vállalatok) közül a “legmegbízhatóbb” beszállítót jelöli. Lesz közönségdíj is.

logo1Megkezdődtek a nevezések

A díjakra autókat nevezni június 30-ig lehet. A Skoda elsőként nevezte be a Kodiaq RS és a Scala modellt a Magyarország Autója 2020 kategóriában, az Opel ugyanerre a díjra nevezte be az Astrát, a Corsát és a Crossland X modellt, míg az Év Zöldautója 2020 díjra a Grandland X Hybrid4 hálózatból tölthető hibridet és az elektromos Corsát jelölte.