Nem találja ki, melyik autót nevezte a Mercedes-Benz

Év Magyar Autója

A Mercedes-Benz Hungária Kft. az Év Zöldautója 2020 díjra a Mercedes-Benz EQC villanyautót jelölte.

18C0623_017

Az EQC az első Mercedes-Benz, amely villanyautónak született. Karosszériája 4,76 méter hosszú, 1,89 méter széles és 1,62 méter magas, 2,87 méteres tengelytávja megegyezik a GLC modellével. Tömege 2425 kilogramm, amiből 650-et tesz ki a lítiumion akkumulátor. Ennek kapacitása 80 kilowattóra, az EQC a gyári adatok szerint 400 kilométer megtételére képes egy töltéssel (WLTP szabvány). Két 150 kW-os villanymotor hajtja, együttes teljesítményük 408 lóerő, legnagyobb forgatónyomatékuk 765 Nm, amivel a luxus szabadidő-autó 5,1 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből száz kilométer/órás sebességre.

EQC

Az EQC végsebességét 180 kilométer/óránál lekorlátozták. Otthon a 7,4 kilowattos fedélzeti töltővel, a nyilvános pontokon 50 kilowattos vagy akár 150 kilowattos villámtöltővel lehet feltölteni. Környezetkímélő mivoltát gyártásával is hangsúlyozza a Mercedes, az EQC 99 részegysége 100 százalékban fenntarthatóan készül. A külön az EQC-hez kifejlesztett sunnyvale üléshuzat például újrahasznosított műanyag. Számos megújuló nyersanyag – mint kender, rostmályva, gyapjú, pamut, papír és természetes kaucsuk – található az EQC-be.

18C0667_36

Év Magyar Autója

Nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri dönti el, melyik lesz 2020 “legmagyarabb”, illetve a magyar piacon a “legjobb” autója. Összetett szempontrendszer alapján választják ki az adott évben nevezettek (magyarországi gyárakban összeszerelt autók) közül a „legmagyarabb” autót. Ugyancsak meghirdették a Magyarország Autója díjat, amely az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott autók) közül lesz a zsűri döntése alapján a „legjobb” autó. Továbbá kihirdették az Év Zöldautója díjat, a zsűri választja ki az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott zöld autók) közül a „legzöldebb” autót. Az Év Magyar Autója díj negyedik kategóriájaként kiosztják az Év Beszállítója díjat, amely az adott évben nevezettek (magyarországi gyártóhellyel rendelkező autóalkatrészeket gyártó vállalatok) közül a “legmegbízhatóbb” beszállítót jelöli. Lesz közönségdíj is, ahol az összes jelölt modell közül médiapartnerek bevonásával a közönség szavaz a kedvenceire.

További részletek: http://www.evmagyarautoja.hu/