43 új buszt vett a Volán

43 új MAN/Neoplan Tourliner autóbuszt adtak át Budapesten a Volánbusz Népliget autóbusz-pályaudvaron, az új távolsági járművek a Középkelet-magyarországi, a Középnyugat-magyarországi, a Dél-dunántúli és a Dél-alföldi Közlekedési Központokhoz kerülnek.

A Volánbusz az MTI érdeklődésére közölte, hogy a 43 új autóbusz nagyságrendileg 3,2 milliárd forintba került.    Az új, kéttengelyes szóló, távolsági autóbuszok légkondicionáltak, Wifi szolgáltatással, USB-töltőpontokkal és 230 voltos aljzatokkal felszereltek. A járművekben 49 – biztonsági övvel és kényelmes lábtérrel ellátott – ülést helyeztek el. A buszok Euro VI környezetvédelmi osztályba sorolt dízelmotorral, továbbá nemzetközi és emelt sebességű vizsgával rendelkeznek – írják a közleményben.

Korábban az MTI megírta, hogy az idén újabb 68 korszerű autóbusszal bővül a közlekedési központok járműállománya, a Volán Buszpark Kft. beszerzésének eredményeképpen tavasszal 25 Kravtex Credo autóbusz, nyáron pedig 43 Man/Neoplan gyártmányú jármű áll forgalomba.

 

1 Comment on 43 új buszt vett a Volán

  1. Az Ózd-Berettyóújfalu vonalra sem ártana egy rendes, mert csomagytartó nélküli, borzasztóan kényelmetlen elővárosi buszt közlekedtetnek.

Comments are closed.