Bővített a tatai beszállító

A karosszériaelemeket gyártó, német tulajdonú Gedia Magyarország Kft. új csarnokkal bővítette tatai üzemét 400 millió forintos, saját erőből végrehajtott beruházással – mondta el az MTI-nek a társaság ügyvezető igazgatója.

Szabo Eva tájékoztatása szerint az 1900 négyzetméteres épületrész egyharmadában termelés folyik, a terület kétharmadán késztermékeket raktároznak.

A Gedia acélból préselt és hegesztett karosszériaelemeket készít több autógyár számára, hetente egymillió préselt és 600 ezer hegesztett munkadarabot állítanak elő.

A kft. volt az M1-es autópálya közvetlen közelében található tatai ipari park első vállalkozása. Az üzem területe 2006 óta 3500 négyzetméterről 18 850 négyzetméterre bővült, a további fejlesztésekre még 12 500 négyzetméter áll rendelkezésre.

A társaság 385 embernek ad munkát. A vállalat éves árbevétele átlagosan 16 milliárd forint, 2022-re 19 milliárdos árbevételre számítanak.

A Gedia csoport – Gedia Gebrüder Dingerkus Attendron GmbH préselt és hegesztett biztonsági és ütközésvédelmi karosszériaelemeket fejleszt és gyárt. Az 1910-ben alapított cég Németország (Attendorn) és Magyarország mellett Lengyelországban (Nowa Sol) és Spanyolországban (Santa Margarida) rendelkezik gyártóüzemmel, valamint jelen van az Egyesült Államokban, Mexikóban, Indiában és Kínában.

A csoport éves forgalma 2018-ban 635 millió euró volt, amely nyolc százalékkal haladta meg az előző évit. A társaság világszerte több mint 4200 embert foglalkoztat.