Les Zoltán a járműgyártás új vezetője az Audi Hungariánál

Les Zoltán az Audi Hungaria Zrt. új járműgyártásért felelős igazgatósági tagja. Az Audi Hungaria analízis- és előszéria-centrumából érkezik, ahol a győri modellek sorozatgyártásának előkészítését támogatta. A mérnök végzettségű Les Zoltán 22 éve erősíti az Audi Hungaria csapatát.

„Les Zoltán a legapróbb részletekig ismeri a győri járműgyártást, hiszen a kezdetektől jelentősen hozzájárult a járműgyártás fejlődéséhez. Sokéves tapasztalata nagyban segíti a vállalatot, hogy a jövőben megfeleljen a járműiparban zajló átalakulási folyamat kihívásainak“ – mondta Achim Heinfling, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke.

Les Zoltán 1971-ben született Pécsen, gépészmérnökként végzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. 1997-ben szériatervezőként kezdte pályafutását az Audi Hungaria járműszereldéjében, ahol elsőként az Audi TT gyártása kezdődött meg 1998-ban. 2000-ben átvette a járműszerelde vezetését, 2008-ban Ingolstadtba váltott, ahol a járműgyártás területén töltött be vezetői feladatokat. 2010-ben tért vissza az Audi Hungariához a szerelde, logisztika és előszéria területek vezetőjeként. A teljes gyártási mélységű járműgyár 2013-as megnyitásakor a járműszereldét irányította. 2016-tól az analízis- és előszéria-centrumot vezette. Les Zoltán házas, két lánya van.

Les Zoltán Arnd-Robert Sponagelt váltja a járműgyártásért felelős igazgatósági tag pozíciójában, aki visszatér Ingolstadtba a járműgyártás vezetőjeként. Arnd-Robert Sponagel vezetése alatt indult el az új Audi TT RS, az Audi RS 3 Limousine, valamint az első győri SUV, az Audi Q3 sorozatgyártása az Audi Hungariánál. Achim Heinfling köszönetet mond Arnd-Robert Sponagelnek elkötelezett munkájáért: „Sponagel nagy lelkesedéssel dolgozott a győri járműgyártás fejlődéséért. Csapatával sikeresen elindította az Audi Q3 sorozatgyártását, ezáltal újabb lendületet adott a győri járműgyártásnak. A jövőben a konszern az ingolstadti Audi-modellek gyártásánál hasznosítja szakértelmét.“

Az Audi Hungaria járműgyártásában jelenleg 4000 munkatárs gyártja az A3 Cabriolet, a TT Coupé és Roadster, valamint az Év Magyar Autója 2020 díjra jelölt Q3 modelleket. A győri autók világszerte több mint 90 országba jutnak el. Hamarosan egy újabb Q-modell, az Audi Q3 Sportback sorozatgyártása kezdődik meg az Audi Hungariánál.