Bővül a Ceed családja

A Kia a Magyarország Autója 2020 díjra jelölt XCeed és Ceed Sportswagon új, konnektorból is tölthető (plug-in hibrid) változatainak bemutatásával bővíti kínálatát 2020 elején a kompakt szegmensben.

A Kia XCeed és Ceed Sportswagon plug-in hibrid modellek Szlovákiában, a Kia zsolnai gyárában készülnek majd – ezek lesznek a márka első Európában gyártott plug-in hibridjei. A Kia egyedülálló, hétéves, 150 000 kilométeres garanciája kiterjed az új hajtáslánc akkumulátorcsomagjára és villanymotorjára is. A kifejezetten az európai piacokra készülő új modellek értékesítése 2020 elején indul.

Az új hajtáslánc 8,9 kWh-s lítiumpolimer szerkezetű akkucsomagból, 44,5 kW-os villanymotorból és egy hatékony, 1,6 literes négyhengeres GDI (közvetlen befecskendezéses, szívó) benzinmotorból áll. A hajtás összteljesítménye 141 LE, forgatónyomatéka 265 Nm, ezzel a Ceed Sportswagon 10,8, az XCeed pedig 11,0 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 kilométer/órára.

A hajtáslánchoz hatfokozatú duplakuplungos (6DCT) váltó tartozik, amely kézzel is kapcsolgatható. A Kia nagyságrendileg 60 kilométeres tisztán elektromos hatótávot céloz meg mindkét modellnél, ez az európai szokásokat figyelembe véve az autósok többségének elég egy teljes napra.

A 8,9 kWh-s akkumulátorcsomag a 37 literes benzintank mellett, a hátsó ülések alatt helyezkedik el, másképpen, mint sok más plug-in autóban, ahol a csomagtérből vesz el helyet. A Ceed Sportswagon plug-in-ként is 437 literes csomagteret kínál, amely 1506 literig növelhető a hátsó ülések 40:20:40 arányú előredöntésével. A Kia XCeed plug-in hibridben a csomagtér 291 liter, és ez 1243 literre növelhető az ülések ledöntésével. Mindkét autóban a
padló alatt külön helyet is kialakítottak a használaton kívüli töltőkábelnek.