Intelligens közlekedési megoldásokat szállítana Szerbiába a NÚSZ

 Fontos egyetértési megállapodást írt alá Kragujevac tömegközlekedési ügynöksége (GSA), valamint a magyarországi útdíjszedésért felelős Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ). Zrt. A szándéknyilatkozat értelmében a felek intelligens közlekedési fejlesztésekről kezdenek tárgyalásokat Szerbia egyik legdinamikusabban fejlődő városában.

 Az együttműködés a településre érkező járművek behajtásának ellenőrizhetőségére, okos parkolási megoldások telepítésére, intelligens közlekedésbiztonsági és tömegközlekedéssel kapcsolatos utastájékoztatási rendszerek tervezésére és kialakítására terjed ki.A szándéknyilatkozatot a szerbiai fél részéről Dušan Obradović a GSA igazgatója, magyar oldalról Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Zrt. vezérigazgatója látta el kézjegyével.

A NÚSZ a magyarországi útdíjfizetés biztosítása céljából életre hívott állami közlekedésinnovációs vállalat, amely leányvállalatain keresztül kiterjedt nemzetközi tevékenységet végez, valamint korszerű digitális városi közlekedési szolgáltatásokat is kínál ügyfelei számára (pl. e-jegy, mobil parkolás, közlekedési kártya). A NÚSZ Zrt. bevételei meghaladják az évi 1 milliárd dollárt.

A GSA két közlekedési vállalatot tömörítő ernyőszervezet, amely évente több 16 millió fős utasforgalmat bonyolít, és 7,5 millió dolláros bevételt termel. A GSA olyan korszerű közlekedési társaság, amely már eddig is komoly érdemeket vívott ki a mobilfizetés, az e-jegyek árusítása, illetve a GPS alapú digitális utastájékoztatás terén.

A megállapodás aláírásával egyidőben a NÚSZ a Mol Serbia 10 új benzinkútjánál nyitott értékesítési pontot, egyet éppen Kragujevacban, Szerbia jelentős iparvárosában.