Új ügyvezető a ContiTech élén

Adorján Zoltánt nevezték ki október 1-jével a Continental autóipari cégcsoporthoz tartozó nyíregyházi ContiTech Magyarország Kft. ügyvezetőjévé.

A német technológiai vállalat nyíregyházi gyárát az elmúlt több mint húsz évben a most nyugdíjba vonuló Jókay László irányította – ismertették a közleményben.    Adorján Zoltán 1997-ben fordítóként kezdett dolgozni a ContiTech Magyarország Kft.-nél, a 2000-es évek elején közgazdász végzettséget szerzett, és 2005-től már a teljes logisztikai és beszerzési területet vezette Nyíregyházán. 2014-től ügyvezetőigazgató-helyettesi feladatokat is ellátott, majd 2017 és 2019 között a Continental veszprémi gyárában dolgozott logisztikai igazgatóként.    A nyíregyházi ügyvezetői pozícióra pályázat útján, széles körű szakmai és nemzetközi tapasztalata alapján választotta ki őt a Continental vezetése.

A hatvan országban közel 245 ezer alkalmazottat foglalkoztató Continental AG cégcsoport Magyarországon hét gyárral, egy gumiabroncs-kereskedelmi képviselettel, egy logisztikai központtal, valamint egy mesterséges intelligencia fejlesztő központtal van jelen, a bérelt munkaerővel együtt több mint nyolcezer munkavállalója van.

A nyíregyházi cég a műszaki gumitermék-gyártás három nagy piaci területén tevékenykedik, részt vesz a kaucsuk-keverékek, a kamionokhoz, vezetői ülésekhez, vasúti kocsikhoz és kabinokhoz kötődő légrugó rendszerek, járműipari hűtő-fűtő tömlők gyártásában és értékesítésében, valamint egyes légrugó termékek fejlesztésében.