Már 250-en dolgoznak a debreceni BMW-gyár előkészítésén

Állomás épül Debrecenben, “a BMW-városban”, és felújítják, bővítik, modernizálják a vasútvonalakat is – írta október végén a Magyar Nemzet.

A cikkben közölték, hogy az épülő BMW-gyárnak is otthont adó, Debrecennél található Macs Ipari Parkhoz vezető pályán nagyobb sebességgel közlekedhetnek majd a vonatok.    A nemzeti beruházó kivitelezőt keres az autógyárat is magában foglaló ipari park vasútállomásának megépítésére, valamint a Debrecen-Füzesabony vonal részleges bővítésére és felújítására. A forgalomirányítási és a biztosítóberendezéseket is korszerűsítik – tették hozzá, megjegyezve: zajvédő falat, kerékpárutat és járdát szintén építenek.    A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. korábban már elbírálta az egyesített engedélyezési és kiviteli tervdokumentáció elkészítésére kiírt tervezői pályázatot, a 2,3 milliárd forint értékű munkát egy dunavarsányi és egy debreceni cég nyerte el.

A debreceni BMW-gyár építési munkálatai jövő tavasszal kezdődnek, de már most kétszázötvenen dolgoznak az előkészítésen – olvasható a lapban.