Bért kapnak a leállás idejére a densósok

Leállt az autóipari Denso Gyártó Magyarország Kft. fehérvári üzeme a tervek szerint április 5-éig – közölte a cég kereskedelmi és pénzügyi igazgatója.

Szincsák Attila elmondta, hogy 4600 munkavállalót érint a tíz munkanapos leállás. Hozzátette: tulajdonképpen a nyárra tervezett leállást hozták előre, ezzel is hozzájárulva a vírus elleni védekezéshez, munkavállalóik egészségének megőrzéséhez.    Megjegyezte, hogy voltak az alkatrészellátásban fennakadások, de azok egyelőre kezelhetőek voltak, az európai autógyárak leállása azonban megkönnyítette a döntést.    Szincsák Attila kiemelte, hogy a munkáltatói döntés előtt egyeztettek a munkavállalókkal is, akik a leállás idejére bért kapnak, szabadságon lesznek.

A nyilvános cégadatok szerint a Denso Gyártó Magyarország Kft. a 2018-as üzleti évet 745,6 millió eurós nettó árbevétel (260 milliárd forint) mellett 34,2 millió eurós (11,9 milliárd forint) nyereséggel zárta.

 

1 Comment on Bért kapnak a leállás idejére a densósok

  1. Szerencsétlenségemre a Valeo az teljesen más cég,az rögtön kirugdalja a dolgozókat,mert nem veszi őket ember számba.A legkisebb együtt érzés nincs bennük,mert a haszon az első.

Comments are closed.