Adomány a gumigyárból

Az Apollo Tyres gyöngyöshalászi gyára a koronavírus-járvány elleni küzdelem frontvonalában dolgozó mentősök, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat kollégáinak munkáját támogatta adományával – összesen hat szett gumiabronccsal.

„Nagyon fontosnak tartjuk támogatni a koronavírus-járvány megfékezésére irányuló erőfeszítéseket, így a kollégáink biztonsága érdekében tett óvintézkedések bevezetése mellett a környező egészségügyi intézmények munkáját is szerettük volna segíteni. Ennek eredményeképp a gyöngyösi mentőállomás, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat vehette át a vállalatunk által felajánlott gumiabroncsokat. Az átadás során természetesen kiemelt figyelmet fordítottunk a biztonsági szabályok betartására” – mondta el Muczán Krisztina, a vállalat HR igazgatója.

Az adománynak köszönhetően a gyöngyösi mentőállomás négy járművére kerülhettek új gumiabroncsok, az Országos Vérellátó Szolgálat esetében pedig az egri és a salgótarjáni területi szervezet gépjárművei gazdagodtak egy-egy nyári szettel.

Az Apollo Tyres nem első alkalommal támogat ilyen irányú ügyeket, a gyöngyösi mentőállomás számára például már ezt megelőzően is adományozott a cég gumiabroncsokat. Korábban a vállalat önkénteseiből álló csapat festéssel segítette a gyöngyösi Bugát Pál Kórház felújítását, majd egy játszószoba kialakításával is támogatták az intézményt.  A gyárban ezen kívül évente négyszer szerveznek véradást, a cég dolgozói ezzel nagyjából 700 beteget segítenek hozzá a gyógyuláshoz évente.