Elektromos autót jelölt a Peugeot

Idén is benevezett a Peugeot az Év Magyar Autója versenybe, a francia márka ezúttal az e-2008 modellt küldi harcba az Év Zöldautója 2021 díjért.

A 4300 milliméter hosszú Peugeot e-2008 a tavaly jelölt e-208-hoz hasonlóan a PSA az új fejlesztésű, elektromos autókra optimalizált e-CMP padlólemezére épül és ugyanazt az innovatív elektromos hajtásláncot használja. Ennek előnyei: akár 320 kilométeres hatótáv (WLTP szabvány szerint), 50 kWh kapacitású, padlólemezben elhelyezett, folyadékhűtéses, lítiumion akkumulátor, a belső égésű változatokhoz képest változatlan méretű utas és csomagtér (434 liter, VDA szerint), hőszivattyús, hatékony hűtő-fűtő rendszer az utastér és az akkumulátor számára, 5 kW fűtőellenállással kiegészítve a gyors felfűtés érdekében, távirányítással, mobiltelefonról is programozható, indítható előfűtés és hűtés. Az e-2008 akár 100 kW egyenáramú gyorstöltésre is képes, nulláról 80 százalékra, azaz 256 kilométernyi hatótávra félóra alatt feltölthető. 100 kilowatt (136 lóerő) teljesítményű és 260 newtonméter maximális forgatónyomatékot kifejteni képes szinkronmotorjának köszönhetően igen dinamikus az autó, álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre 8,1 másodperc alatt ugrik. Az állami támogatás igénybevételére alkalmas alapmodell felszereltsége gazdag, az ellátmány többek között automatikusan vészfékező rendszert gyalogos felismeréssel, aktív sávtartó asszisztenst, táblafelismerőt, kamera és radar alapú ütközésmegelőzőt, éberségfigyelőt, kulcs nélküli indítást, takarékos LED-fényszórókat, automatikus klímát, tolatóradart, mobiltelefontükrözést sorol.

Peugeot_e2008

Év Magyar Autója díjak

Nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri dönti el, melyik lesz 2021 „legmagyarabb”, illetve a magyar piacon a „legjobb” és „legzöldebb” autója. Összetett szempontrendszer alapján választják ki az adott évben nevezettek (magyarországi gyárakban összeszerelt autók) közül a „legmagyarabb” autót. Ugyancsak meghirdették a Magyar Év Autója 2021 díjat, amelynek birtokosa lesz a zsűri döntése alapján kategóriájában (kisautók, családi autók, üzleti autók, szabadidő-autók, kishaszonjárművek, sportautók) a magyar piacon a „legjobb” autó. Továbbá kihirdették az Év Zöldautója 2021 díjat, a zsűri választja ki az adott évben nevezettek közül a „legzöldebb” autót két kategóriában (villanyautók és plug-in hibridek). Kiosztják az Év Beszállítója 2021 díjat, amely a magyarországi gyártóhellyel rendelkező autóipari vállalatok közül a “legmegbízhatóbb” beszállítót jelöli. Az összes nevezett autó közül a közönség szavazata dönti el, hogy melyik modell kapja a Közönségdíj 2021 díjat.

További részletek: www.evmagyarautoja.hu