Hibrid és sportváltozat is készül a Tiguanból

A Volkswagen Tiguan Európa legsikeresebb szabadidő-autója és a világ egyik legkelendőbb SUV-je. Eddig több mint hatmillió darabot gyártottak. 2019-ben a Tiguan ismét a márka és a teljes Volkswagen csoport legnépszerűbb modellje volt, mintegy 911 000 darab legyártott autóval. A Volkswagen bemutatta átfogó frissítését.

A legnépszerűbb modell – mely Magyarországon augusztustól lesz rendelhető – a legfontosabb technológiákkal felvértezve újabb jelentős előrelépést jelent. A Volkswagen az új, legkorszerűbb plug-in hibrid hajtással elektromossá teszi a Magyar Év Autója 2021 díjra jelölt Tiguant. A SUV most első alkalommal önálló Tiguan R modellként is kapható lesz. A rendkívül dinamikus, a legmagasabb kategóriájú modellhez a Volkswagen R szakértői új összkerék-meghajtást fejlesztettek ki, szelektív keréknyomaték-szabályozással. Az úgynevezett „R-Performance Torque Vectoring” teljesen új SUV vezetési dinamikát tesz lehetővé, mivel a hajtási teljesítményt változó módon osztja el az első és a hátsó tengely, valamint a bal és a jobb hátsó kerék között.

 A Volkswagen kettős adagoló rendszere biztosítja, hogy a Tiguan turbódízel motorjai (TDI) a világ legtisztább belsőégésű motorjai közé tartozzanak. A Tiguan képes a támogatott vezetésre 210 kilométer/óra sebességig. A Tiguan az infotainment rendszerek legfrissebb generációját (MIB3) is megkapta, hogy az online alapú szolgáltatások és funkciók teljesen új sorozatát fedje fel. Újdonság az audió specialista Harman Kardon fejlesztette opcionális 480 wattos hangrendszer.

 Az új Tiguan legfontosabb újdonságai között szerepel egy új, érintőkapcsolókkal ellátott kormánykerék-generáció. A Volkswagen a klímaberendezés funkcióit érintő csúszkák és érintőgombok segítségével digitalizálta. És utoljára, de nem utolsósorban: a Tiguan új LED mátrix fényszórói segítik az éjszakai vezetést, még nagyobb kényelmet nyújtva