Ózongenerátorokat adományozott a Porsche Hungaria

A válsághelyzetben és az azon kívül tanúsított szolidaritás fontosságáról beszélt Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete Pátyon, a szeretetszolgálat egyik idősotthonában tartott adományátadó ünnepségen.

“Azt szeretném, ha a válság nélkül is megőriznénk az eddig tanúsított szolidaritásunkat” – mondta a koronavírus-járványra utalva Herczegh Anita a pátyi Befogadás Házában.

Soltész Miklós államtitkár közölte, hogy a Porsche Hungaria Kft. – a veszélyhelyzet során tett vállalásának megfelelően – a szervizbevételéből húsz ózongenerátoros fertőtlenítőberendezést és a működéshez szükséges antimikrobiális hatóanyagot vásárolt, amit felajánlott a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) számára.

A tanács döntése alapján a berendezések a hat nagy karitatív szervezet segítségével mind a 19 megyébe, illetve a fővárosba kerülnek. A berendezésekkel több idősotthon fertőtlenítése válik lehetségessé, Pátyon az első berendezést adták át.