Hazánkban is elérhető a Volkswagen ID.3

Volkswagen-csoport
Augusztus 17-től a Volkswagen megkezdte az Év Zöldautója 2021 díjra jelölt elektromos ID.3 modell limitált kiadású 1st verziójának értékesítését Magyarországon. A modellt előjegyzők, akik tavaly pár óra alatt elkapkodták a 80 különleges ID.3 1st megvásárlására feljogosító vouchert, akár szeptember-októberben átvehetik új autójukat a kiválasztott márkakereskedésben.

Azáltal, hogy az ID.3 1st már hazánkban is elérhető, új fejezet kezdődik a magyarországi elektromobilitás történetében. Az ID.3 dinamikus, formabontó, mindennapos használatra alkalmas hatótávval rendelkező elektromos autó, mely futurisztikus dizájnjával ténylegesen a jövő autózásának érzetét kelti. A Volkswagen család ezen legújabb tagjának exkluzív, limitált kiadású verziója a 1st modell, mely különlegesen magas felszereltséggel, többek között 19 hüvelykes könnyűfém kerekekkel, mikroszálas ülésbevonattal, LED-es fényszórókkal, valamint 30 különböző színű hangulatvilágítással lép be a piacra. Ráadásul az egyedi kivitelű jármű nem csupán külsejével tör az élre: 7,3 másodperces gyorsulásával temperamentumában is az első helyre törekvő típus. Az ID.3 1st a maga 58 kWh-s akkumulátorával, valamint a több, mint 400 kilométeres hatótávolságával akkor is megállja a helyét, ha hosszabb útra indulunk a városon kívülre.

Az ID.3 1st modell egyelőre kizárólag a modellt előjegyző ügyfelek számára elérhető, azonban a többi érdeklődőnek sem kell csüggednie, csak iratkozzon fel az ID.3 1st várólistájára. Hiszen, ha egy vagy több autó felszabadul, akkor a várólistára feliratkozottak közül is lesz, aki ID.3 1st tulajdonossá válhat.

Azoknak, akik így sem jutnak hozzá a 1st kivitelhez, már nem kell sokat várniuk, hogy az ID.3 hamarosan sorozatgyártásba kerülő, a konfigurátorban onnan kezdve sztenderd módon megtalálható verziójai is megérkezzenek hazánkba, így elhozva a jövő autózásának élményét a hazai utakra. Míg a 1st kivitel 58 kWh-s akkuval érhető el, addig a szériamodellekben – az 58 kWh-s akku mellett – a 45 kWh-s és a 77 kWh-s energiatároló is elérhető lesz.