Így tesztel az Audi Hungaria

A digitalizáció útján haladva a győri modellek prémium minőségének biztosítását egy új, innovatív megoldás segíti: a saját fejlesztésű Caroline (CAR-ALL-IN) rendszer, amely lehetővé teszi az autók hatékonyabb diagnosztikai tesztelését.

A vállalatnál gyártott valamennyi autó többszörös minőségi átvizsgálás után indulhat csak el közúton, vasúton vagy éppen hajón a megrendelő felé. Az utolsó szűrőt az Audi Hungaria területén levő próbapálya jelenti, ahol a vállalatnál gyártott autók mindegyikét tesztelik. Ennek során nem csak vizuális, hanem diagnosztikai ellenőrzésen is átesik az autó, amely a járműanalízis terület ötletének köszönhetően immár sokkal hatékonyabb formában történik. Korábban az ellenőrző eszköz egy vezetéken keresztül csatlakozott közvetlenül az autóhoz. Az újításnak köszönhetően a próbaút során elvégzett diagnosztikai vizsgálatokat a munkatársak már vezeték nélküli kapcsolaton keresztül végzik el.

A kezdeményezés újszerű, mivel a WLAN-t eddig, az adatkapcsolat sérülékenysége miatt, ilyen célra nem használták. A saját fejlesztésű Caroline (CAR-ALL-IN) rendszer megoldást kínál többek között a kommunikációs csatorna hatékonnyá tételére. Míg korábban a diagnosztikai vizsgálatra manuálisan került sor, ezt kiváltva most a vezeték nélküli adatátvitel és a vizualizációs rendszer a próbapálya első állomásaként épül be az ellenőrzési folyamatba. Használatával bővült a tesztpálya kapacitása, ugyanis az új technológiának köszönhetően felgyorsult a vizsgálati folyamat. Ezzel párhuzamosan javult a munkahelyi ergonómia, hiszen az ellenőrzést végző munkatársaknak ki sem kell szállniuk az autóból, a diagnosztikai ellenőrzés az utastérből indítható. Így autónként több percet is nyernek, ami napi több száz autó esetén tetemes időnyereséget jelent.

A rendszer további előnye, hogy a próbaút során folyamatosan gyűjti a jármű-szenzoradatokat, mint például a motor-fordulatszámot. A rögzített adatok kiértékelése új vizsgálati lehetőséget jelent az analízis csapat számára, illetve a big data alapú kiértékelés új, előrejelző vizsgálati metódusok kialakítására ad lehetőséget.

1 Comment on Így tesztel az Audi Hungaria

  1. Érdekes!
    Ennek LNÉre sem Audit,sem más autót én már nem veszek……
    Majd csak kibírom valahogy saját kocsi nélkül is az életben….
    csak ennyi
    barátilag
    J.L.

Comments are closed.