Vezetőváltás az Audinál

2021. január 1-jétől Robert Buttenhauser az Audi Hungaria motorgyártásért felelős új igazgatósági tagja. Az okleveles gyártástechnológus 1995-ben az Audinál kezdte karrierjét és immár 25 éve különböző funkciókban dolgozik a konszernnél. Thoralf Hanscheltől veszi át az igazgatói pozíciót, aki két rendkívül sikeres év után a Volkswagen AG-hoz igazol, ahol december 1-jei hatállyal a Volkswagen Group Components Motor- és öntöde üzleti területének vezetői pozícióját veszi át. 

„Robert Buttenhauser az Audi Hungaria kiváló ismerője, aki korábbi funkcióiban tevékenyen részt vett a magyarországi motorgyár felépítésében. Szívből örülünk a gyártástervezés, a belső égésű és a villanymotorok hajtástechnológiái, valamint a motorgyártás területén szerzett szakértelmének és tapasztalatának” – mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke.

Robert Buttenhauser 1969-ben született Fürthben. Az okleveles gyártástechnológus 1995-ben kezdte meg karrierjét az Audinál. A járműgyártás területén betöltött első állomásokat és különböző motorgyári feladatokat követően Buttenhauser az Audi Hungariánál több minőségbiztosítási projektekért volt felelős a gyártásban, valamint felépítette a motorgyártás üzemmenedzsment funkcióját. Ezt követően a komponensgyártás minőségügyi területének irányítását vette át, és az ingolstadti járműgyárba irányuló szállítások lebonyolításáért, valamint az Audi Konszern motorszállításainak koordinációjáért felelt, mielőtt az Audi Hungariánál a vásárolt alkatrészek, a mérőhelyiségek és a laboratóriumok minőségügyi területének vezetője lett. 2010 óta Buttenhauser a VW silaói motorgyárának tervezéséért, majd további motorprojektekért volt felelős Győrben, illetve a VW nemzetközi telephelyein Kínában és Indiában. 2017 óta a járműhajtások és futóműkomponensek tervezését irányítja az Audi AG-nál. Robert Buttenhauser házas és két gyermeke van.

„Szeretnék köszönetet mondani Thoralf Hanschelnek, az Audi Hungariánál végzett kimagasló teljesítményéért. Az elmúlt két évben odaadással vitte előre a transzformáció folyamatát a motorgyártás területén, és az elektromos motorok gyártásának felfutásával nagymértékben hozzájárult az Audi Hungaria és az egész vállalatcsoport elektromos átalakulásához. Irányítása alatt sikeresen valósult meg a motorgyártási folyamatok digitalizációjának következő szintje, ami hozzájárult a vállalati célok eléréséhez. Sok sikert kívánok Thoralf Hanschelnek új feladatához, aki új felelősségi területén is az Audi Hungaria fontos partnere marad” – hangsúlyozta Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.