Uniós pénzből teremt munkahelyeket a tápiószőlősi beszállító

Ferzol
A Ferzol Kft. 996,20 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Széchenyi 2020 program keretében megjelent Ginop pályázaton, a támogatással fémmegmunkálási tevékenységéhez kapcsolódó kapacitásbővítő beruházást valósít meg, amellyel 30-40 új munkahelyet teremt – tájékoztatta Bíró Zoltán, a vállalat ügyvezetője az MTI-t.

A tápiószőlősi székhelyű Ferzol Kft. szerszámkészítéssel és fémlemezek megmunkálásával foglalkozik 1990 óta. Termékeivel a hűtés-, fűtéstechnikai gépeket, elektronikai, valamint autóipari és mezőgazdasági berendezéseket gyártó cégek beszállítója. Fő megrendelői között van a Claas Hungária Kft., a Dometic, a Carrier Kft., az NCR Global Solutions Ltd., a Karl E. Brinkman GmbH.     Bíró Zoltán elmondta: a folyamatosan növekvő kereslet miatt döntöttek a technológiafejlesztés és a kapacitásbővítő beruházás megvalósítása mellett.

A beruházás keretében új telephelyet állítanak termelésbe Szolnokon, ahol lemezmegmunkáló üzemcsarnok épül. Emellett a legmagasabb minőségi célok kielégítését szolgáló, magasabb automatizáltsági szintet képviselő, különféle élhajlító gépeket, lyukasztó-lézervágó gépeket vásárolnak. A humán erőforrás és a szervezeti működés területén is fejlesztenek.     Bíró Zoltán elmondta, hogy a fejlesztés közel kétmilliárd forintból valósul meg, ebből 996,2 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás.    Az ügyvezető hangsúlyozta: az elmúlt években is képesek voltak növekedni, a cég a pandémia időszakában 40 fővel növelte a dolgozói létszámát, jelenleg 600 főnek ad munkát.

A nyilvános cégadatok szerint a kft. adózott eredménye 2018-ban meghaladta az egymilliárd forintot, 2019-ben pedig a 800 millió forintot. Nettó árbevétele a legutóbbi pénzügyi beszámoló szerint 2019-ben több mint 9,7 milliárd forint volt – amelyből csaknem 4 milliárd exportból származott -, egy évvel korábban 7,7 milliárd forintot tett ki.