676 magyar vasúti kocsi gördül Egyiptomba

A DHL Industrial Projects, a DHL Global Forwarding komplex logisztikai és tengeri charter hajózási, illetve nehézáru-szállítási tevékenységet végző részlege nyújt segítséget a TMH International AG és Magyar Vagon Zrt. tulajdonában lévő Dunakeszi Járműjavító Kft. számára, Magyarország eddigi legnagyobb mennyiségű gördülőállományának elszállításában.

A dunakeszi gyárból 32 hónap alatt összesen 676 vasúti kocsit juttatnak el Egyiptomba, február 10-től kezdődően. A DHL gondoskodik az egyenként 48 tonna súlyú, 24,5 méter hosszú és 4,5 méter magas vasúti kocsik szállításáról. A szerelvényeket vasúton szállítják a szlovéniai Koper kikötőjébe, ahol a DHL charter hajója veszi át a szállítmányt. A DHL ezt követően tengeri úton juttatja el a vagonokat az egyiptomi vasúttársaság részére, Alexandria kikötőjébe.

DHL Industrial Projects_Coaches_2

A vasúti kocsikat a TMH International AG és a Magyar Vagon Zrt. tulajdonában álló magyar Dunakeszi Járműjavító Kft. gyártja az egyiptomi államvasutak megbízásából, amelyek a 2018-ban kelt, 1300 vasúti kocsi gyártására szóló megrendelés részét képezik. A vasúti kocsik gyártásának üteme Dunakeszin 2021 közepéig eléri a havi 25 járművet, az első szállítmányt pedig 2021 első negyedévében kell leszállítani. A vasúti kocsik mérete különös kihívást jelent a tengeri és vasúti teherfuvarozás terén.

1 Comment on 676 magyar vasúti kocsi gördül Egyiptomba

  1. Hát ez aztán igazi siker!!!
    Nincs mit hozzátenni!!
    Gratulálok a gyártónak!!
    barátilag
    J.L.

Comments are closed.