Két új elektromos autón dolgozik a Seat

A Seat bejelentette, hogy 2025-ben városi elektromos járművet dob piacra. Ezzel a vállalat a 20-25 000 euró körüli ár-kategóriába lép be, ami alapvetően fontos ahhoz, hogy az elektromobilitás tömegek számára hozzáférhetővé váljék, és elérje a Green Deal célkitűzéseit. A következő hónapokban jelentik be, hogy ezt a gépkocsit melyik gyárban fogják gyártani. A Cupra Tavascan 2024-ben érkezik a piacra.

A Seat nem csupán elektromos járművek gyártását tűzte ki célul, hanem azt is, hogy a teljes projekt kifejlesztését is vezesse a Volkswagen-csoporton belül. “A tervünk az, hogy átalakítsuk műszaki központunkat, amely a maga nemében egyedülálló Dél-Európában, és amely alapvető fontosságú kutatás-fejlesztési eszköz a régió számára” – mondta Wayne Griffiths márkavezető. „Úgy gondoljuk, hogy felelősségünk részét képezi, hogy Spanyolországot elektromos hajtású gépkocsikkal lássuk el. 70 évvel ezelőtt mi tettük kerekekre Spanyolországot. Most az a célunk, hogy az országot elektromos kerekekre tegyük.”

A városi elektromos autó 2025-ben kerül a termék kínálatba, és a potenciális mennyiséget tekintve nagy projektnek számít. Ez fontos mérföldkövet jelent a fenntarthatóság és az éghajlatváltozás elleni küzdelem útján, és azt célozza, hogy a spanyol autóipar átalakulásának motorjává váljék.

A vállalat éves sajtótájékoztatóján Wayne Griffiths bejelentette, hogy a Cupra 2024-ben útjára indítja a Tavascant. Ez lesz a márka második 100 százalékban elektromos modellje az idén év végén megjelenő Cupra el-Born bevezetését követően.