Növeli termelését az Airbus

Az Airbus folytatja termelése fokozatos növelését az idén a részvényesi közgyűlésen elfogadott tervek alapján.

“Az A320-as közép-hatósugarú szériában a jelenlegi 40-ről a harmadik negyedévre havi 43-ra, a negyedik negyedévben pedig 45-re növeljük a gyártási darabszámot” – jelentette be Guillaume Faury, az Airbus vezérigazgatója.
A kisebb A220-as szériából az első negyedév végére négyről havi ötre emelik a termelést. A széles törzsű gépek gyártási volumenét viszont a már januárban tett bejelentés szerint nem emelik meg.     Az Airbus vezérigazgatója szerint a légi közlekedés valószínűleg 2023 és 2025 között heveri majd ki a koronavírus-válságév következményeit, de azt is először a belföldi és rövid hatósugarú járatok esetében.     A főként széles törzsű repülőgép típusokat közlekedtető nemzetközi járatok esetében a forgalom még évekig gyengélkedhet mielőtt visszatérne a válság előtti szintre – tette hozzá.

A koronavírus-válság miatt lecsökkent kiszállítások és több ezer munkahely leépítésének költségei miatt veszteséggel zárta a 2020-as évet az Airbus, bár a negyedik negyedévben már nyereséget könyvelt el, és az idén már kiszállításai stabilizálódására számít – közölték korábban.

A cég értékesítési árbevétele 29 százalékkal 49,9 milliárd euróra csökkent tavaly. Az Airbus 568 repülőgépet szállított le 2020-ban megrendelőinek, 34 százalékkal kevesebbet a 2019-esnél. Tavaly 33,29 milliárd euró értékben kapott megrendelést az Airbus 59 százalékkal kisebb összegben az előző évi 81,19 milliárd eurónál.

Akkor a cég úgy látta, hogy repülőgép-kiszállításai az idén szám szerint nagyjából a 2020-asnak megfelelőek lehetnek, és 2 milliárd euró körüli egyszeri tételekkel kiigazított működési eredménnyel zárhatja az évet.

 

2 Comments on Növeli termelését az Airbus

Comments are closed.