152 duális tanuló vizsgázott az Audinál

duális
Az Audi Hungaria nagy hangsúlyt fektet a jövő generáció oktatására és magas szintű képzésére. A vállalat partnerintézményeivel immár két évtizede sikerrel működteti duális szakképzési rendszerét, amelynek keretében évről-évre több száz fiatal gyarapítja elméleti és gyakorlati tudását 14 szakmában. Az elmúlt hetekben megtartott záróvizsgákon az Audi Hungaria duális szakképzésének 152 tanulója adott számot gyakorlati tudásáról a vállalat képzőközpontjában, a vállalat szerszámgyárában, illetve a győri Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégiumban.

„A duális szakképzés keretein belül vállalatunk 20 éve sikeres együttműködést folytat győri partneriskoláival. Célunk, hogy a tanulók az iskolában megszerzett elméleti tudást vállalatunknál, modern ipari környezetben ültessék át a gyakorlatba. Duális szakképzési modellünk meghatározó pillére vállalatunk szakember-utánpótlási programjának, amelyet mi sem bizonyít jobban, minthogy az elmúlt esztendőkben több mint 2300 fiatal szerzett szakmát nálunk és többségük vállalatunknál kezdte meg pályafutását. Gratulálok a most vizsgázó tanulóknak és sok sikert kívánok nekik szakmai életútjukhoz. Egyúttal köszönetemet fejezem ki szakoktatóinknak és partnerintézményeink tanárainak magas szintű oktatási tevékenységükért és a vírushelyzetben nyújtott helytállásukért. Meg vagyok győződve arról, hogy duális szakképzési modellünk sikere is hozzájárul ahhoz, hogy vállalatunk évek óta az ország legvonzóbb munkáltatói között szerepel” – mondta Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

duális

Az idei év kihívásokkal teli volt a duális szakképzésben résztvevők számára is, hiszen az oktatás több mint két hónapig digitális formában zajlott. Az online képzésre történő átállás a szakoktatók és diákok szoros együttműködésének és rugalmasságának, továbbá a hatékony digitális platformoknak köszönhetően sikeresen valósult meg.

Az idei év újdonsága, hogy az OKJ képzés szerinti szakképesítés mellett idén először vizsgáztak a szakmajegyzék szerinti szakképesítés tanulói, összesen 39-en. Az új rendszer szerint vizsgázók három szakmát – az alternatív járműhajtási technikus, járműipari karbantartó technikus és CNC-programozó – képviselve bizonyították tudásukat interaktív jellegű feladatokkal, valamint projektmunkával. A vizsgák a tavalyi évhez hasonlóan idén is az egészségvédelmi előírások betartásával zajlottak.